woensdag 6 februari 2013

Malaysia Hotel Bangkok - Rice Barge Cruises
Vandaag is het mijn laatste dag/nacht in Malaysia Hotel Bangkok, morgenochtend vertrek ik naar Pattaya.
Vanochtend heb ik eerst mijn vervoer naar Pattaya geregeld via Ma Travel, dit een een reisbureau dat uitstapjes en vervoer regelt. Een vertegenwoordiger is elke dag vanaf 10.00 uur in het hotel aanwezig. Via dit reisbureau heb ik ook afgelopen zondag de City Tour and Temple's geregeld. Erg handig en ook nog eens goedkoop. Voor vanmiddag heb ik de Rice Barge Cruises gereserveerd. Dit is een tocht met een boot over de Chao Phraya River en de Canals aan de westkant van de rivier inclusief eten en drinken. De cruise zelf duurt ongeveer 2 uur en je wordt bij het hotel opgehaald en na afloop ook weer terug gebracht. Over dit uitstapje later meer.


Malaysia Hotel Bangkok

Het is de tweede keer dat ik in dit hotel verblijf, vorig jaar december was mijn eerste ervaring met dit hotel en het was me goed bevallen.
Het hotel is LGBT-vriendelijk en je zult er dan ook veel gays van de hele wereld tegenkomen. Het wil niet zeggen dat hetero's niet welkom zijn, integendeel. Voor de een is het een tussenstop en een ander verblijft er misschien 1 of 2 maanden. Het hotel is centraal gelegen, dichtbij de metro en de populaire gay uitgaansgebieden zoals Sala Daeng.

De kamers in het Malaysia Hotel zijn ruim en schoon. Elke dag wordt je kamer schoongemaakt, elke dag schoon beddengoed, handdoeken en 2 flesjes water horen standaard bij de prijs. Water drinken uit de kraan wordt in heel Thailand afgeraden, vandaar als extra service 2 flesjes water. De kamers zijn voorzien van airco, koelkast, televisie, een kaptafel met spiegel, een tafeltje en 2 fauteuils, grote tweedeurs klerenkast, een klok en natuurlijk een groot tweepersoons bed. Er zijn ook kamers met 2 bedden. De badkamer bestaat uit een ligbad, wastafel en een toilet. Tegen betaling kun je ook gebruik maken van Wifi, de verbinding is uitstekend. In de ontvangstruimte kun je tegen betaling ook gebruik maken van een computer, printer en internet. Een klein minpuntje vind ik zelf dat er niet veel stopcontacten zijn op de kamers.
Het personeel is vriendelijk en behulpzaam, je kunt 24 uur terecht voor informatie bij de receptie. Daar zijn ook de kluisjes. Men kan er ook kleding laten wassen. Wat ik al eerder schreef, dat je via het hotel uitstapjes en vervoer kunt regelen. Buiten het hotel staan ook altijd taxi's klaar. Het lijkt wel of sommige taxichauffeurs in hun auto voor het hotel wonen, je ziet altijd dezelfde gezichten. Je kunt ook gebruik maken van de brommer-taxi of Tuk Tuk, over de ritprijs valt altijd te onderhandelen.

Bij het hotel hoort ook een zwembad, het ziet er goed en verzorgd uit. Ook is er een massagesalon en een restaurant. Malai is de naam van het restaurant. Je kunt er 24 uur per dag terecht. Het eten is goed en de prijzen zijn gemiddeld.
Om de hoek van het hotel zit een 7 eleven winkel, deze zijn ook 24 uur per dag open. Je kunt er het nodige kopen, deze winkels kom je trouwens op elke hoek van de straat tegen in heel Thailand.

De volgende keer als ik weer naar Thailand ga, dan blijf ik wat langer in Bangkok (zeker 2 weken) en uiteraard weer in Malaysia Hotel. Er zijn nog zoveel dingen te zien en te ontdekken.

Rice Barge Cruises

Vanmiddag om 13.45 uur werd ik opgehaald bij het hotel voor de Rice Barge Cruises. In de minivan zaten nog meer deelnemers en ook de reisleidster was aanwezig. Ik was kennelijk de laatste deelnemer en we reden dwars door de stad naar het vertrekpunt. Tijdens zo'n rit zie je weer veel van de stad. We kwamen aan bij River City, een enorm sjiek warenhuis. Het warenhuis gelegen aan de Chao Phraya River, was het verzamelpunt en aan het water was het aanlegsteiger voor de boten.

De boot was vrij groot maar gelukkig niet helemaal vol, zodat je van de ene kant naar de andere kant kon switchen om foto's te maken. Ik ging helemaal achteraan zitten en had alle ruimten.
We gingen eerst noordwaarts de rivier op, na enkele kilometers gingen we links af de kanalen in. Het is een aparte wereld het gebied ten westen van de rivier.
Het was meteen raak, de boot minderde snelheid en de reisleidster verzocht ons naar rechts te kijken. We zagen de eerste van de vele krokodillen van dit waterrijk gebied. De krokodil zat op een steen langs de oever en was iets groter dan een meter. Het is een baby krokodil werd ons verteld. Je kunt hier gewoon in het water zwemmen, de krokodillen zullen je niks doen want ze lusten helemaal geen mensenvlees. Later zagen we nog enkele kinderen zwemmen in een van de vele kanalen. Ik moet zeggen, het water was bijna zwart van de vuiligheid. De reisleidster vertelde dat het water wel vies is, maar je kunt er gewoon in zwemmen. Ook gebruiken ze dit water om te wassen en eten te koken, alleen niet om te drinken. Ik kon mijn oren niet geloven en besloot ter plekken om nooit meer vis uit een rivier te eten. Ik heb nog nooit zo iets vies gezien.

Alle huizen stonden op palen of op een betonnen fundering. De meeste huizen langs de kanalen zagen er erbarmelijk slecht uit. Sommige waren al half van rottigheid in het water verdwenen. Er waren ook huizen waaraan je kon zien dat de bewoners rijk waren, echt stinkend rijk aan een stinkend vies kanaal. De huizen werden regelmatig afgewisseld met bananenbomen en andere tropische verassingen.

Terug bij de Chao Phraya River moesten we overstappen op een oude Rice Barge, daar was een buffet van wel 20 soorten fruit uitgestald. Na een korte toespraak en uitleg over het fruit, konden we beginnen met het nuttigen van al dat heerlijke verse fruit. Er was ook een bar met alle soorten alcohol. We konden zoveel eten en drinken als men wilde, het zat allemaal in de prijs in begrepen. Op de terugweg gingen tot de Taskin Bridge, daar draaide we om en keerde terug naar het punt waar we waren vertrokken.
Ik vond het een mooie boottocht en kwam tot de conclusie dat ik dit nog wel eens vaker wil doen. Nu was ik toch iets te veel bezig geweest met fotograferen. Misschien moet ik de volgende keer gewoon een filmcamera op de boot monteren en op recording drukken.

Nadat we allemaal van de boot waren ging onze groep terug met de minivan. Het was ondertussen vreselijk druk op de weg en het was dus file rijden, stapje voor stapje. Zo zie je wel weer wat. Gelukkig zag ik op een gegeven moment in de verte iets wat me bekent voor kwam. We zaten in de straat van het hotel, ik mocht als eerste eruit.
Op mijn hotelkamer twijfelde ik nog even of ik wel of niet zou gaan douchen!---
pmc © 6 februari 2013

Geen opmerkingen:

Een reactie posten