donderdag 20 april 2017

Ha Long Bay
Ha Longbaai (Vietnamees: Vịnh Hạ Long) is een baai bij de stad Hạ Long in het noorden van Vietnam in de Golf van Tonkin, nabij de grens met China. De baai heeft een kustlijn van 120 kilometer en het gebied beslaat zo'n 1500 vierkante kilometer. Vịnh Hạ Long betekent in het Vietnamees Baai van de dalende Chinese draak.
In de baai liggen 1969 kalkstenen eilanden, elk met dichte begroeiing op de top. De kalkstenen monolieten rijzen spectaculair op uit de oceaan. Verschillende van de eilanden zijn hol, met enorme grotten. Hang Đầu Gổ (Houten Stokken Grot) is de grootste van deze grotten.


Vandaag een uitstap naar Ha Long Bay, we werden al vroeg (07.45 uur) met een busje opgehaald. We waren de eersten, dus konden we een goed plekje uitzoeken, eigenlijk viel er niet veel te kiezen. Het was een klein busje met drie rijtjes aan banken, wij kozen voor de eerste rij met ruim uitzicht naar voren. In totaal gingen er 11 mensen mee (plus chauffeur en gids) van diversen nationaliteiten, 1 Russisch meisje (die last had van wagenziekte), 1 Hongkong Chinees girl, 3 mensen uit Zuid Afrika en een stelletje uit Nieuw Zeeland, onderweg bij de eerste plaspauze stapte nog een koppeltje uit Frankrijk (oorspronkelijk uit Laos) in. Het was een leuk en gezellig gezelschap, ook de gids en de chauffeur waren leuke mensen. In tegenstelling tot de vorige keren dat ik Ha Long Bay bezocht, was er nu een andere vaarroute. Persoonlijk vond ik deze minder interessant omdat we meteen naar de bekendste rotsen gingen. Deze variant was minder opbouwend naar een hoogtepunt.


---
pmc © 20 april 2017

Geen opmerkingen:

Een reactie posten