zaterdag 8 april 2017

Green Diamond Hotel HanoiHet Green Diamond Hotel ligt in het hartje van de Old Quarter, het is een zeer smal hotel. De kamers zijn schoon en netjes, smaakvol ingericht. Minpuntje, onze kamer was op de vierde verdieping en er is geen lift. Tegen betaling van twee dollar kun je er 's ochtends ontbijten.


Morgen vertrekken we met de nachttrein naar Sapa, vandaag even snel nog treinkaartjes kopen. Dat bleek toch nog niet zo eenvoudig. Op weg naar het station viel er van alles te fotograferen. Bij het ticketstation twee retour treinkaartjes voor de slaaptrein Hanoi - Lao Cai, voor de duidelijkheid had ik alles in het Engels opgeschreven, gelukkig begreep de mevrouw aan het loket wat de bedoeling was, maar er was toch een klein probleempje, ze had onze paspoorten nodig voor onze namen voor het ticket. Ik had mijn paspoort bij me, maar mijn vriendin niet. Het hele ticket ging dus niet door, ze hadden echt dat paspoort nodig, dus er zat niks anders op om weer terug te gaan naar het hotel. Terug lopen was een mogelijkheid want we waren ook lopend gekomen, maar dat zou toch te veel tijd gaan kosten, dus besloten we een taxi te nemen. Keuze genoeg bij het station.
Voor 100.000 VND konden we een taxi terug naar het hotel nemen, okee. Nog voordat we instapte was de prijs twee maal 100.000 VND. Mooi niet, ik kon nog net het briefje van honderdduizend Dong uit de hand van de taxichauffeur trekken. Niet bij mij oplichter. Om de hoek stond een Uber taxi, voor 10 dollar reed hij ons naar het hotel en weer terug naar het station.
Terug bij het loket van het ticketstation zat inmiddels iemand anders, weer het hele verhaal verteld van twee retourtickets met de slaapwagon naar Lao Cai en weer terug. De paspoorten afgegeven voor de juiste namen en informatie, alleen nog betalen. Bleek dat we alleen met Vietnam Dong konden betalen en niet in dollars, konden we weer terug om geld te wisselen. Deze keer maar weer gaan lopen anders wordt het wel erg dure treinkaartjes. Het was zaterdag en alle banken waren dicht, gelukkig vonden we een wisselkantoortje bij een touroperator. Gelukkig hadden we precies het bedrag wat we nodig hadden in VND gewisseld, anders hadden we weer naar het hotel terug kunnen lopen. Jeetje, je maakt wat mee hier. Never een dull moment.---
pmc © 8 april 2017

Geen opmerkingen:

Een reactie posten