zaterdag 1 april 2017

Tempels in BangkokVandaag begon de dag vroeg, zo rond 07.45 uur werden we opgehaald voor een City Tour langs de 3 bekendste tempels van Bangkok.
Het was geen ideaal weer om mooie foto's te maken, vroeg in de ochtend was het nog erg grijs en veel bewolking. Zo rond het middaguur eindelijk een beetje zon met een blauwe lucht en witte wolken.

Als eerste stond de Golden Buddha in de 'Wat Traimir' (aan de rand van Chinatown) op het programma. Deze boeddha is gemaakt van massief 24 karaats goud en weegt 5500 kilo. Dit is ook de enige boeddha in Thailand van goud. Alle andere goudkleurige boeddha's die je overal in Thailand tegenkomt, zijn dus nep.
De volgende tempel was de 'Wat Pho', een enorm tempelcomplex met meerdere tempels en vele Stoepa's. De bekendste boeddha van Wat Pho is de 'Reclining Buddha' oftewel de liggende boeddha. Dit is een enorme boeddha met er om heen een joekel van een tempel.
De laatste tempel die op het programma stond was de 'Wat Benchamabophit' oftewel de marmeren tempel. De tempel is geheel gemaakt van wit Italiaans marmer, erg mooi aan de buitenkant, minder interessant vanbinnen .

---
pmc © 1 april 2017

Geen opmerkingen:

Een reactie posten