zondag 2 april 2017

Lumpinipark BangkokVandaag via het Lumpini Park naar de Siam BTS Skytrain station gelopen, vlak naast de Erwana Shrine, vandaar uit de trein naar de weekendmarkt (Chatuchak) genomen. Het was weer een druk dagje, veel gelopen en weer veel herkent van mijn vorige bezoeken. Met deze ervaringen ben ik een goede gids voor mijn gezelschap.

Lumphini Park (ook wel Lumpini, Lumpinee of Suan Lumpini, (Thai สวนลุมพินี) is een ongeveer 56 hectare groot park in Bangkok, Thailand. Het park is zeer groen en bevat een groot kunstmatig meer waar bezoekers een boot kunnen huren.

Lumpini Park is aangelegd in de jaren '20 van de 20e eeuw door Koning Rama VI op koninklijk terrein. Bij de zuidwestelijke toegang tot het park staat een beeld van deze koning. Het park is vernoemd naar de geboorteplaats van Buddha in Nepal, namelijk Lumbini. Ten tijde van de aanleg van het park lag deze in de buitenwijken van de stad. Tegenwoordig ligt het park midden in het centrum van het zakelijke district en valt onder het subdistrict Lumphini, aan de noordelijke kant van Rama IV Road, tussen Ratchadamri Road en Witthayu Road. Lumphini Park is een van de weinige gebieden in de Thaise hoofdstad die constant bewaakt worden door politieagenten.

De beste tijd om het park te bezoeken is voor 7 uur 's ochtends als de lucht nog relatief schoon is en er Tai chi beoefend wordt door Chinese inwoners van de stad. Tegen de avond, als de temperatuur weer afneemt, worden er gratis collectieve aerobics lessen gegeven. Ook zie je dan veel mensen die aan het joggen zijn over het 2,5 km lange pad dat is aangelegd in het park. Een opvallende bewoner van het park is de watervaraan.
---
pmc © 2 april 2017

Geen opmerkingen:

Een reactie posten