dinsdag 18 april 2017

City Tour HanoiDe gebruikelijke City Tour mag niet ontbreken als je in Hanoi verblijft, je kunt het via een verzorgde touroperator doen of op eigen gelegenheid. Wij kozen voor de verzorgde versie met een Vietnamese lunch. Het was vandaag niet bepaald mooi weer, het was bewolkt en druilerig.
Op het programma stonden de volgende attractie: de One Pillar Pagoda aan het West Lake, het Hồ Chí Minh's Mausoleum, de Temple of Literature, daarna Vietnamese lunch in Old Quarter, een werkplaats waar houten panelen en voorwerpen als houten schalen en meubels beschilderd worden en voorzien van een dikke laklaag die in laagjes wordt aangebracht en als laatste het Museum of Ethnology.

Het Hồ Chí Minh's Mausoleum was het eerste aan de beurt, het was er druk, het regende en je mocht niet fotograferen op weg naar en in het mausoleum. Ook moest je netjes in twee kaarsrechte rijen lopen. Er stonden tal van militaire die je corrigeerde als je uit de pas liep. Dit alles duurde een uur om 3 seconde van Uncle Ho op te vangen die in een open kist met violette verlichting lag opgebaard.Het restaurant op de foto hierboven kun je hond eten, ik kreeg geen kans om een foto te maken van een hond die op een schaal was opgediend. De eigenaresse ging helemaal uit haar plaat toen ik probeerde een foto te maken. Ik kreeg de aanwezige wel aan het lachen toen een van de mannen vroeg waar ik vandaan kwam. 'From Heaven' zei ik zachtjes en wijzend met mijn vinger naar boven. Het duurde een paar seconde voordat de man het snapte en barstte in lachen uit. Helaas geen foto van een hond, maar wel gelachen.

De Temple of Literature was vandaag het toneel van een diploma uitreiking, veel trotse ouders en uitgedoste kinderen die uitgebreid op de foto gingen.
De lunch was lekker en uitgebreid, er was rekening gehouden voor de mensen die geen vlees aten.

Het Museum of Ethnology was het laatste aan de beurt, erg leerzaam om wat over Vietnam te weten te komen,---
pmc © 18 april 2017

Geen opmerkingen:

Een reactie posten