woensdag 19 april 2017

Long Bien Bridge
Vandaag weer eens de Long Bien Bridge overgestoken. Op weg naar de brug rond het middag uur het bekende straatbeeld, de Vietnamees die even een dutje doet na het eten. Het maakt niet uit waar, ze kunnen in alle standen slapen.

De Long Biên Bridge is een spoorbrug over de Rode Rivier in Hanoi. De brug is van het type vakwerkbrug. De spoorlijn boven op de brug, is onderdeel van de Spoorlijn Hà Nội - Lào Cai.
De bouw van de brug duurde in totaal drie jaar, van 1899 tot 1902. Maar pas in 1903 reed de eerste trein over de brug die ontworpen is door Gustave Eiffel. Aan de bouw van de brug, die uiteindelijk 1800 meter lang zou worden, werkten ruim 3000 Vietnamezen.
De brug had tot 1954 de naam Paul Doumerbrug, naar Paul Doumer, een Franse afgevaardigde in de Unie van Indochina en later de president van Frankrijk.
De brug had een belangrijke rol in de Vietnamoorlog. De Amerikanen bombardeerden de brug, waardoor de spooraansluiting met Hải Phòng was verbroken. Na de oorlog is de brug hersteld en zijn sommige delen van de originele brug bewaard gebleven.


---
pmc © 19 april 2017

Geen opmerkingen:

Een reactie posten