dinsdag 9 oktober 2018

Phratamnak BeachHet was alweer een tijdje geleden (voor het laatst vorig jaar juni) dat ik hier naar het strand ben geweest. Vandaag mijn plekje bij Phratamnak Beach weer eens opgezocht. Nog steeds dezelfde mensen en gezichten.

Sinds vorig jaar is er ook het een en ander veranderd met de komst van de nieuwe regels opgesteld door het militaire regime. Zo mag er niet meer gerookt worden op het strand, dat is best wel fijn voor de niet rokers zoals ik. De rokers moeten nu langs de rand van de weg kun sigaretje roken, dat is weer minder fijn voor de wandelaar om telkens langs een groepje rokers te lopen.
Verder zijn de strandtenten kleiner geworden, minder strandstoelen en parasols. Door de nieuwe regelgeving zijn exploitanten beperkt tot het huren van slechts een 9 bij 7 meter perceelgrond, in de praktijk komt dat neer op twee rijtjes van 7 strandbedden. En het is ook verboden om hun franchise over te dragen aan hun kinderen of familieleden. Dit alles in het kader van het monopolie van corrupte lokale politici en invloedrijke personen. Deze hebben al decennia lang de grote stranden van Pattaya in handen gehad.

In het hoogseizoen moet je dus 's ochtends al heel vroeg naar het strand wil je op een strandbed liggen. Vandaag was het nog behoorlijk rustig en niet druk ondanks het mooie weer.

---
pmc © 9 oktober 2018

Geen opmerkingen:

Een reactie posten