zondag 9 februari 2014

Weer terug in Phnom Penh

Het zou een hele lange dag worden. Normaal gesproken is de bedoeling dat de reis tussen Siem Reap en Phnom Penh met een afstand van ongeveer 300 km in 6 uur rijden te doen is. Dit word overal aangegeven en als je er naar vraagt, dan zegt men ook 6 uur. De 300 km gaat over zeer slechte wegen zand, grint en soms een stukje asfalt, maar dan ben je al in Phnom Penh.
De reis begon bij een Bus Terminal net even buiten Siem Reap. Een verzamelpunt waar alle reizigers bij elkaar komen, het begint met wachten tot iedereen er is, dan pas vertrekt de bus. Tijdschema's kennen ze niet, ze zijn er wel, maar kennelijk vertrekt er maar een bus per maatschappij.


De reis begon voorspoedig en de vaart zat er goed in. Ik dacht nog, zo halen we deze keer wel de afgesproken reistijd van 6 uur. Na een uur ging de bus steeds langzamer rijden en er werd zelfs gestopt om water bij te vullen. Dit ritueel herhaalde zich om de 10 minuten. Bij een soort van rustplaats waar je ook wat kunt eten stopte we. DE chauffeur ging aan de slag met de motor. Na een uur kregen we te horen dat de bus definitief stuk is en dat er een nieuwe bus vanuit Phom Penh onderweg is om ons op te halen. Na 3 uur wachten in de hitte, konden we weer verder. 's Avonds om 21.00 uur kwamen we aan bij een van de vele Bus Terminals in Phnom Penh, vandaar met de Tuk Tuk naar het Kha Vi Guesthouse, ondertussen was het bijna 22.00 uur. Alles bij elkaar zo'n 12 uur onderweg geweest en dat voor 8,00 dollar. Ik ben nu gesloopt, heb honger en ben vies. DE volgende keer ga ik over het water met een snelle boot voor 35,00 dollar
---
pmc © 9 februari 2014

Geen opmerkingen:

Een reactie posten