vrijdag 28 februari 2014

Old Quarter Hanoi

Vanochtend werd ik weer lekker uitgeslapen wakker, het was gisteren best wel een vermoeiend uitstapje met al die trappen (600 treden totaal) bij de Bai Dinh Temple.
Toen ik beneden kwam voor het ontbijt zag ik dat het regende en dat zag er niet hoopvol uit dat het vandaag droog zou worden. Ik was juist van plan om eens een flinke wandeling te maken door the Old Quarter van Hanoi. Gisteren had ik namelijk tijdens het ophalen van diverse deelnemers van het uitstapje naar de provincie Ninh Dinh allerlei interessante en nieuwe straatjes gezien met leuke winkeltjes.
Het is namelijk zo in the Old Quarter van Hanoi dat bijna elke straat zijn eigen artikel verkoopt. Bijvoorbeeld, in Hang Bac zie je overwegend alleen maar juweliers. En Hang Be vind je heel veel art gallery' s. In Gia Ngur tussen Dinh Liet en Hang Dau alleen maar ondergoed. In Hang Dao kleding en soms zie je een straat waar ze alleen maar broeken verkopen of alleen maar t-shirts. In Hang Dau verkopen ze schoenen, heel veel schoenen, alle soorten en natuurlijk maar één maat. Om de hoek bij Cho Cau Go verkopen ze groente, vlees, kip, vis en dergelijke.
Op Hang Thiec verkopen ze metaalkleurig huishoudelijke artikelen en gebruiksvoorwerpen zoals potten en pannen. Op Hang Vai en Lan Ong medicijnen, kruiden, koffie en thee.

Uiteindelijk tussen de buien door toch nog drie straten gefotografeerd, Hang Bac, Hang Dau en Hang Be. Eens kijken als het morgen droog is of ik dan de rest van de straten onderhanden neem.
Tussen de middag als lunch een groenteburger gegeten bij Chuc Linh, het zag er wel heel apart uit.Welcome to Hanoi, a video by Tan Dinh Van---
pmc © 28 februari 2014

2 opmerkingen: