woensdag 26 februari 2014

Mijn eerste dag in Hanoi

Goed uitgeslapen werd ik even na 06.00 uur 's ochtends al vroeg wakker. Gelukkig kon ik om 07.00 uur aanschuiven voor het ontbijt. Ik had behoorlijk trek gekregen van mijn eerste nacht in het Camellia 6 Hotel in Hanoi.
Na het onbijt samen met Phuong Nguyen (de vrouw van de eigenaar van het hotel) een planning gemaakt voor een aantal uitstapjes buiten Hanoi en een Sapa Tour voor de komende twee weken.

Verder een rondje Old Quarter gelopen, leuk om weer dezelfde mensen op dezelfde plekjes met dezelfde handelswaar tegen te komen van een jaar geleden. Eigenlijk niet veel veranderd, het straatbeeld ziet er nog steeds facinerend uit en zal mij nooit vervelen. Het steegje waar het hotel ligt is erg smal en sfeervol met heel veel bedrijvigheid van straatverkopers en brommerverkeer. ' s Middags heerlijk geluncht bij Chuc Linh. Vorig jaar ging ik hier vaak eten. Met zorg en liefde werd er toen voor mij gekookt, vandaag ook weer.

Wat ook wel fijn is, dat er een computer in de lobby van het hotel staat die goed werkt en kosteloos mag gebruiken. Kan ik weer dagelijks een stukje schrijven en proberen het achterstallig schrijfwerk weg te werken.


Planning voor de komende 2 weken:

Op donderdag 27 februari een uitstapje naar Hoa Lu - Tam Coc.
Hoa Lu ( 华 闾 ) was de hoofdstad van Vietnam in de 10e en 11e eeuw. Het ligt in de provincie Ninh Binh. Het gebied bestaat uit rijstvelden onderbroken door schilderachtige kalkstenen bergen (Lemonstones) en ligt ongeveer 90 km ten zuiden van Hanoi.
Hoa Lu is een van de meest populaire toeristische bestemmingen in Ninh provincie Binh.

Het gebied van de oude keizerlijke hoofdstad van Hoa Lu beschikt over enkele tientallen monumenten, waaronder de volgende:


 • Đinh Tien Hoàng Tempel
 • Lê Đại Hanh Tempel
 • Đinh Tien Hoàng Tomb
 • Lê Đại Hanh Tomb
 • Nhật Tru Pagoda
 • Noi Lam Tempel
 • BAI Định Temple
 • Thiên Ton Hol
 • Trang An Grotten
 • Ban Long Pagoda

  Op zondag 2 maart, een dagje naar Ha Long Bay.
  Ha Long Bay (Vietnamees: Vịnh Hạ Long) is een baai bij de stad Hạ Long in het noorden van Vietnam in de Golf van Tonkin, nabij de grens met China. De baai heeft een kustlijn van 120 kilometer en het gebied beslaat zo'n 1500 vierkante kilometer. Vịnh Hạ Long betekent in het Vietnamees Baai van de dalende Chinese draak.
  In de baai liggen 1969 kalkstenen eilanden, elk met dichte begroeiing op de top. De kalkstenen monolieten rijzen spectaculair op uit de oceaan. Verschillende van de eilanden zijn hol, met enorme grotten. Hang Đầu Gổ (Houten Stokken Grot) is de grootste van deze grotten. Franse toeristen die deze grot aan het eind van de 19e eeuw bezochten, noemden hem Grotte des Merveilles (Grot van de Wonderen). De drie grote kamers bevatten veel grote stalactieten en stalagmieten (en Franse 19e-eeuwse graffiti).
  De naam van veel van de eilanden is het resultaat van de plaatselijke interpretatie van hun vreemde vorm. Voorbeelden hiervan zijn Voi (olifant), Ga Choi (vechtende haan) en Mai Nha (dak). 989 van de eilanden hebben een naam. Bij enkele van de eilanden bevinden zich drijvende dorpen van vissers die in de ondiepe wateren 200 soorten vis en 450 soorten weekdieren vangen. Op sommige eilanden leven dieren, zoals kippen, apen en leguanen.
  In 1994 is de Ha Long Baai opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is één van de populairste toeristenbestemmingen van Vietnam.

  Van dinsdagavond 4 februari tot en met zondagochtend 9 februari naar Sa Pa, Noord Vietnam.
  Van alle bergdorpen in het hoge Noorden van Vietnam is Sa Pa het meest bekende. Je gaat vanaf Hanoi met de nachttrein tot Lao Cai aan de Chinese grens. Van daaruit reis je verder naar Sa Pa. De H’mong en Red Dzao hebben zeer kleurrijke kleding en je zult ze veelvuldig tegenkomen.

  De eindeloze rijstterrassen vormen adembenemende uitzichten, zowel in het groene rijstseizoen, als wanneer de rijst geoogst is en de velden droog staan.

  Maandag 10 maart, Vietnam Women's Museum (onder voorbehoud).

  Na de lunch nog gewandeld door de vele straten van Old Quarter. Deze keer de straatjes met de onderbroeken, kousen, kleding, handdoeken en babyvoeding. De straatjes met de koffie, thee en andere kruiden. En ook nog de ijzerhandel (plaatwerk) waar huishoudelijke artikelen van gemaakt worden.
  ---
  pmc © 26 februari 2014
 • Geen opmerkingen:

  Een reactie posten