donderdag 27 februari 2014

Hoa Lu - Sam Coc: Chua Bai Dinh Temple

Na de typische Vietnamese lunch (gelukkig hadden ze ook een vegetarische variant in de vorm van tofu) was het tijd om naar de Chua Bai Dinh Temple te gaan. Ondertussen was het al bijna 15.00 uur en het bezichtigen van de het hele tempelcomplex zou ongeveer twee uur in beslag nemen.

Na een kwartiertje stopte de bus op een groot festival terein aan de voet van een berg. Daar moesten we overstappen in een elektrisch maxi uitvoering van een golfkar. Deze bracht ons naar de ingang van de tempel.


Beschrijving van de Chua Bai Binh Temple, vertaald van het Vietnamees in het Nederlands door Google (niet echt bijzonder goed).
Terug in Nederland zal; ik een betere beschrijving van dit enorm tempelcomplex opzoeken.

Bai Dinh Pagoda is een groot tempelcomplex is bekend dat veel Aziatische platen en Vietnam opgericht als tempels, verguld bronzen Boeddha, Azië's grootste Pagode gang arhat Azië langste, deze tempel bronzen Maitreya de grootste in Zuidoost-Azië. Dit is de grootste tempel en is eigenaar van een record in Vietnam. Het item bouwen, uit te breiden nieuwe pagode afgevaardigden aanwezig bij de Wereld Vesak 2008 ingehuldigd Fase 1, Bai Dinh Pagoda in 2010 gastheer van de viering processie relikwieën Boeddha eerste van India tot Vietnam. Verwachte Vesak Verenigde Naties - Vesak 2014 gehost door Vietnam zal worden gehouden op Bai Dinh pagode. De tempel ligt aan de westelijke toegangspoort tot de ruïnes oude hoofdstad van Hoa Lu, de National Highway 38B, behorend Gia Sinh commune - Gia Vien - Ninh Binh, de stad Ninh Binh 15 km van Ha Noi 95 km.
Bai Dinh Pagoda bevolking gebied is 539 ha, waaronder 27 ha gebied Bai Dinh Pagoda oude Bai Dinh pagode zone 80 ha nieuwe gebieden zoals parken en culturele boeddhistische Academy, 's receptie en landschapsparken, wegen en parkeerplaatsen, parken meer Thi Dam, Meer studente nog steeds voort te bouwen.


Na heel veel trappen (600 treden, 300 omhoog en 300 omlaag) waren we weer bij de uitgang van het Tempelcomplex. Met de elektrische maxi golfkar werden we weer terug gebracht naar de bus. Het was ondertussen zachtjes gaan regenen. Om 17.30 uur reden we in een ruk terug naar Hanoi, de duisternis viel vandaag iets eerder door het slechte weer. De terugweg was over hele slechte wegen die meestal niet verlicht waren. Gelukkig stonden er huizen langs de weg waar hier en daar een lichtje branden.
Ontzettend moe en hongerig stapte ik even na half acht uit de bus, deze stopte per toeval bij het restaurant van Chuc Linh waar ik regelmatig eet. Nadat ik een flink bord fried vegetables met rijst had weggewerkt liep ik terug naar het hotel.
De eigenaar en zijn vrouw verwelkomde mij nog met een kopje thee. Na even bijkletsen en de foto's van deze dag bekeken te hebben ging ik slapen.

---
pmc © 27 februari 2014

1 opmerking:

  1. Mooie verhalen en foto's! Vietnam is een prachtig land om doorheen te reizen!

    BeantwoordenVerwijderen