donderdag 2 juni 2016

Halverwege


In het gebouw rechts, links boven is mijn appartement.Vandaag zit ik precies op de helft van mijn verblijf in Thailand. De omschakeling betreffende de ziekteperiode en herstel naar het tropisch klimaat met al zijn voor- en nadelen is me reuze meegevallen. Ik kijk erg tevreden terug en voel me goed. Vandaag zelfs besloten om 31 oktober weer het vliegtuig te pakken voor een verblijf van liefs acht maanden met misschien een kleine onderbreking voor een eventuele medische controle in maart/april 2017 in Nederland (misschien in overleg met mijn specialist kan het ook in het Bangkok Hospital, scheelt weer een vliegticket).

Het appartement bevalt me zeer goed en heb met de eigenaresse afgesproken dat ik van 1 november 2016 t/m 30 juni 2017 het appartement waar ik nu zit weer wil huren, ze heeft mondeling toegestemd, maar ik ga alles nog met haar op papier zetten en een aanbetaling doen.
In de volgende periode ga ik tussendoor ook naar Cambodja en Vietnam. Een goede vriendin komt omstreeks februari/maart 2017 bij mij logeren om vervolgens o.a samen een uitstapje vanuit Thailand naar Vietnam te maken.

Gisteren heeft het dan eindelijk geregend, een kort maar hevig buitje van amper vijf minuten en afgelopen nacht/vroeg in de ochtend heeft het ook weer geregend, maar nu wat langer dan vijf minuten. Het voordeel van hoog wonen is dat je een regenbui op tijd ziet aankomen mocht je net op het punt staan van ergens naar toe gaan.


Het is ondertussen alweer vijf dagen geleden dat ik naar het strand ben geweest, toen met mijn buurvrouw. Ik zal eens kijken of het vandaag de moeite waard is om naar het strand te gaan, anders wordt het wandelen met een paraplu (voor de zon of de regen) rondom de Big Boeddha.
Voor mijn gevoel beweeg ik te weinig en ik zag vanochtend op de weegschaal dat er nog wel een paar kilo vanaf kan. Niet dat ik ben aangekomen, maar het afvallen gaat nu wel erg langzaam met te weinig beweging.---
pmc © 2 juni 2016

Geen opmerkingen:

Een reactie posten