zondag 19 juni 2016

StraathondenNet als bedelaars en zwervers, heb je in Thailand ook te maken met straathonden. En denk nou niet dat het allemaal lieve hondjes zijn, integendeel. Honden in Thailand leven vaak in een groep met een leider.

Tijdens het wandelen kom ik ze vaak tegen, meestal liggen ze met een hele groep te slapen langs de weg of op de stoep. Het beste is dan om er met een (grote) boog omheen te lopen, er hoef er maar één wakker te worden die begint te blaffen, dan zijn de rapen gaar. Al gauw staat dan zo'n hele groep om je heen te blaffen. Soms loop ik met krukken en dat vinden ze ook niet leuk, schijnbaar komt dit bedreigend over. Ze zien dan iets met vier poten en proberen dan hun tanden in de krukken te zetten.

De meeste honden zijn te vies om aan te pakken en hebben van alles onder de leden, denk maar aan rabiës. Verder zitten ze onder de vlooien, zweren en beetwonden. Er wordt onderling flink wat gevochten. Een tijdje geleden nog op het strand waren twee honden aan het vechten, een hond had zich vastgebeten in het hoofd van de andere hond. Een strandbezoeker wilde ze uit elkaar halen, maar dat lukte niet. Tot op een gegeven moment een van de honden de man in zijn arm beet.
Mocht je ooit gebeten worden, dan is het verstandig om linea recta naar het ziekenhuis te gaan, sowieso voor een tetanusprik en eventuele verdere behandeling/verzorging van de wond.

De groei van het aantal straat/zwerfhonden is dan ook een groot probleem geworden voor de Thaise overheid. Het aantal blijft maar groeien en er wordt nauwelijks iets ondernomen tegen de groei en overlast.


O ja, voordat ik het nog vergeet, het is vandaag Vaderdag in Nederland. Het blijft voor mij een rare dag gezien mijn verleden. Mijn eigen vader is in december van dit jaar alweer tien jaar dood.
In Thailand vieren ze op 5 december Vaderdag, dat is ook de verjaardag van koning Bhumibol. Moederdag is op 12 augustus, de verjaardag van koningin Sirikit.

---
pmc © 19 juni 2016

Geen opmerkingen:

Een reactie posten