zaterdag 6 mei 2017

Koh Larn
Vandaag met de veerbeet vanaf de pier (Bali Hai) in Pattaya naar Koh Larn, een eilandje voor de kust bij Pattaya. Voor een enkele reis betaal je 30 Bath en de reis duurt ongeveer 30 minuten.

Koh Larn ( Thai : เกาะ ล้าน) is een van de eilanden voor de kust bij Pattaya. Het eiland is ook bekend onder de naam "Ko Lan" en "Ko Laan", waarschijnlijk omdat de Thai 'de r ' niet kan uitspreken.

Koh Larn is ongeveer ruim vier kilometer lang en twee kilometer breed. Het is een heuvelachtig eiland, bedekt met tropische bossen, het hoogste punt ligt op 180 m. Het eiland heeft twee kleine dorpen: Ban Ko Lan en Ban Krok Makhan. De veerboten verbinden Koh Larn met het vasteland.
Het merendeel van de stranden zijn aan de westkant gelegen. Het meest bezocht strand is Tawaen Beach, er is een kleine haven, toeristische winkels en restaurants. Andere stranden zijn: Had Ta Yai Beach in het noorden, Tawaen Beach in het noordwesten, Tien Beach en Samae Beach in het westen en Nual Beach in het zuiden

Mijn maatje en ik kozen vandaag voor Nual Beach in het zuidelijkste puntje van het eiland. Op de heenweg naar het strand gelopen over goed begaanbare smalle wegen en op de terugweg een pickup-taxi genomen van 30 Bath. Nual Beach is niet zo massaal druk als de andere stranden, het water is helder en schoon, en het zand is bijna wit, ideaal om te snorkelen. Voor 100 Bath kun je een stranbedje onder een parasol huren.
---
pmc © 6 mei 2017

Geen opmerkingen:

Een reactie posten