zondag 16 december 2012

Weekend Market - Bangkok
Vanochtend eerst even gezwommen in het zwembad bij het hotel. Nadat Martin wakker was, samen ontbeten bij Malai Restaurant. Daarna zijn we met de Metro (halte Lumphinipark) en Skytrain (Station Sala Daeng) naar de Weekend Market (Chatuchakmarkt) in het noorden van Bangkok geweest. Gelukkig wist Martin de weg nog.

Chatuchak of Jatujak (Thai: จตุจักร, Engels: Weekend Market) is een markt in Bangkok, Thailand.
Deze markt wordt beschouwd als een van de grootste ter wereld en wordt gepromoot onder de bijnaam "de moeder van alle markten". In de volksmond wordt de markt ook wel JJ genoemd.
De markt beslaat een gebied van ongeveer 0,1 km². Er staan zo'n 15.000 stalletjes en de markt is elke zaterdag en zondag geopend. Ook doordeweeks zijn sommige gedeeltes van de markt open. Elk weekend bezoeken ongeveer 300.000 mensen de markt.
De markt heeft een enorme verscheidenheid aan producten zoals huishoudtoebehoren, ambachten, godsdienstige artefacten, kunst, antiquiteiten, levende dieren, boeken, muziek, kleren, voedsel, installaties en bloemen.

Naast de markt staat J.J Mall, een winkelcentrum met meer dan 1250 winkels.


Ook in het boeddhistisch Thailand viert men kennelijk het christelijk feest genaamd Kerstmis. Je ziet overal kerstbomen en versiering op straat of in de winkels en restaurants, misschien ook wel om de westerse toerist toch een beetje het kerstgevoel te geven.---
pmc © 16 december 2012

Geen opmerkingen:

Een reactie posten