woensdag 20 mei 2020

Stormwaarschuwing

Het Department of Disaster Prevention and Mitigation heeft stormwaarschuwingen afgegeven voor Bangkok en 62 provincies, waarschuwing voor zware regen en harde wind tot donderdag veroorzaakt door tropische cycloon Amphan in de Golf van Bengalen.

Directeur-generaal van de afdeling Monton Sudprasert zei dinsdag dat de cycloon Amphan zich naar het noordoosten verplaatst en naar verwachting deze week landt in het noorden van India en Bangladesh.

Dit zou de zuidwestelijke moesson over de Andamanse Zee en in de Golf van Thailand versterken. In het grootste deel van het land werd daarom zware regen verwacht. Flitsen, overstromingen en stormachtige zeeën zijn mogelijk, zei de heer Monton.

De afdeling werkte samen met autoriteiten in Bangkok en 62 provincies die waarschijnlijk worden getroffen, en bereidde zich tot 21 mei voor op stortregens en harde wind.

Van de 62 provincies zijn er 13 in het noorden, 18 in het noordoosten, 15 in de centrale vlakten, zeven in het oosten en negen in het zuiden. (zie onderstaande kaart).

Bron: Bangkok PostWederom loos alarm, geen storm vandaag in Pattaya. Misschien morgen.

---
pmc © 20 mei 2020

Geen opmerkingen:

Een reactie posten