woensdag 6 mei 2020

De stranden blijven dichtGistermiddag was er door de provinciale overheid een vergadering belegd, waarin de afsluitingen van de provinciale stranden centraal stonden, omdat de afsluitingen tot online kritiek van sommige lokale bewoners heeft geleid.
Enkele provinciale afgevaardigden legden, onder leiding van de gouverneur van Chonburi en de burgemeester van Pattaya, Sonthaya Khunpluem, tot in de puntjes uit waarom de stranden tot nader order gesloten zouden blijven, hoewel werd afgesproken dat lichaamsbeweging op de trottoirs en promenades rond het strand na een verbod van enkele weken opgeheven zou worden, datzelfde verbod resulteerde tot de arrestaties van meerdere Thai's en buitenlanders.

Hoewel de kustplaats Pattaya de afgelopen drie weken geen enkel geval van Covid19 heeft gehad en Chonburi bijna twee weken ook geen gevallen van Covid19 heeft gehad, is de grootste zorg van gebiedsambtenaren dat mensen in de verleiding zullen komen om van provincies naar provincie te rijden om het strand te bezoeken.
De afsluiting van stranden, is volgens de autoriteiten van Chonburi in de eerste plaats bedoeld om reizen vanuit zowel de provincie als het district te ontmoedigen.
De stranden blijven tot nader order gesloten, waarschijnlijk in ieder geval eind mei.---
pmc © 6 mei 2020

Geen opmerkingen:

Een reactie posten