maandag 26 juni 2017

Werk in uitvoeringVandaag voor de laatste keer naar het strand geweest, deze keer via een andere route naar het strand van Phratamnak Beach gelopen. Eerst met de 10 Bath bus naar Jomtien en vandaar uit via Dongtan Beach naar het strand van Phratamnak Beach gelopen. Bij Dongtan Beach zijn ze dus flink aan het werk. De parkeerplaats aan het begin is nu nog een grote bouwplaats en er komt een heuse weg voor autoverkeer (aanvoerroute voor leveranciers t/m Rabbit Resort), parallel ernaast een voetgangerspad voor de strandgasten en natuurlijk ook weer een genieus rioleringssysteem om o.a ook het overtollige regenwater af te voeren. Het zal mij eens benieuwen of het gaat werken. Tot nu toe zijn alle projecten die met het afvoeren van regenwater te maken hebben, grandioos mislukt in deze stad. De Thai en watermanagement is een slechte combinatie en is in de regel gedoemd om te mislukken.

Naast de nieuwe weg, wandelpaden en parkeerplaats krijgen de stranden ook weer een nieuwe upgrade, met name voor de strandtenthouders. De nieuwe regels bertreffen minder stoelen/bedjes/parasols en meer vrije ruimte. Ik ben benieuwd, we gaan het de volgende keer allemaal meemaken.

Het strand van Phratamnak Beach lag er breed bij, het was weer eens super eb. Vorig jaar toen ik rond deze tijd hier verbleef, was het ook al het geval. Op dit stukje strand is de voertaal Russisch. Het viel me op van enkele verkopers ook al een aardig woordje Russisch spraken om zo makkelijk hun spulletjes aan de man te brengen.
Net na de middag trok de lucht langzaam dicht, voor mij het moment om voorlopig afscheid te nemen. Ik hoop in november hier weer terug te keren, het vliegticket heb ik in ieder geval al.---
pmc © 26 juni 2017

2 opmerkingen:

 1. Hoi Petra'
  Ik lees regelmatig jou blog, gewoon omdat ik dat heel leuk vind.
  Fijn om te lezen dat je zo kan genieten van de dingen.
  En lekker luchtig geschreven en leuke onderwerpen.
  Ben al benieuwd naar je volgende verhalen.
  zelf vorig jaar op Koh Samui geweest ,heb het zo naar mijn zin gehad,
  dat ik half sep weer ga.
  Gr Zita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reactie Zita. Na een verblijf van 8 maanden in Thailand ben ik nu weer even in Nederland. Leuk om te horen dat jij het ook naar je zin hebt gehad en weer terug gaat. Groetjes en veel plezier van PMC.

   Verwijderen