woensdag 1 maart 2017

ZomerHet schijnt dat de zomer hier in Thailand is begonnen, deze begint halverwege februari en duurt tot ongeveer halverwege mei. Een vaste datum wanneer er een bepaalde periode begint, dat kennen ze hier niet, het is natte vingerwerk en elk jaar weer anders (dat kan ik concluderen uit de informatie die ik heb opgezocht over dit onderwerp). Het Thai Meteorological Department voorspelt dat de zomer dit jaar minder heet gaat verlopen dan vorig jaar. De maximum temperatuur zal blijven steken op 42 à 43 graden en dat is een paar graden lager dan in 2016. Het Thai Meteorological Department baseert haar voorspelling op een andere windrichting en temperatuurverloop tijdens de dag, zo is de noordoostelijke moesson in overgegaan in een zuidoostelijke moesson, klink nogal vaag en onbegrijpelijk.

Thailand is een groot land en dus zijn er nogal wat verschillen tussen de regio’s. Thailand kent in principe drie seizoenen: regenseizoen, winter en zomer. Maar in het zuiden van het land zijn dat er maar twee, daar kennen ze geen winter. De afgelopen maanden heeft het daar nog flink geregend.

Pattaya heeft een tropisch savanneklimaat, dit klimaat laat zich grofweg in tweeën delen, een regenperiode en een drogere periode. De regenperiode duurt van mei tot en met oktober, in deze periode valt er erg veel regen en is ook de tijd dat er tropische stormen en orkanen kunnen voorkomen. De temperaturen liggen dan rond de 33 graden.
De droge periode in Pattaya kun je weer verdelen in de winter en zomer. De temperaturen in de winter (van half november tot half februari) liggen rond de 30 graden, daarna word het geleidelijker warmer. De zomer (van half februari tot half mei) kent hoge temperaturen van wel 40 graden of zelfs nog warmer.
Voor mij is de drogere periode de beste tijd om in Thailand te verblijven. De temperatuur is er dan erg aangenaam (ik hou van warmte i.v.m mijn polyneuropathie) en er valt weinig regen. Hopelijk is het in Nederland tegen de tijd dat ik weer terug vlieg ook mooi en warm weer.

Hier nog een heerlijke regen foto van begin dit jaar, gelukkig schijnt nu weer de zon sinds eind januari.---
pmc © 1 maart 2017

Geen opmerkingen:

Een reactie posten