donderdag 21 april 2016

Temple City Tour Bangkok

Gisteren de dag na mijn aankomst hier in Bangkok lekker uitgeslapen en toen heerlijk een paar uurtjes gerelaxt rondom het zwembad van het hotel. In de namiddag een stukje gewandeld en tenslotte heerlijk gegeten bij Sun Moon Chinese Restaurant. Erg populaire restaurant, het was er waanzinnig druk met een rij wachtende mensen buiten. Gelukkig had ik toen al een plekje. Het was weer even wennen om met stokjes te eten, zeker omdat ik soep had besteld, deze was verrukkelijk.

Vandaag stond de geplande Temple City Tour op het programma. Zo rond 08.00 uur 's ochtends werd ik bij het hotel opgehaald. Het was lekker druk in de stad, we moesten nog twee mensen ophalen. Uiteindelijk waren we met 9 mensen (een Amerikaan, een koppeltje uit India, een Duits meisje en nog twee mannen uit Jordanië) plus een vrouwelijk Thaise gids die goed Engels sprak en de chauffeur.

De eerste tempel die we bezochten was de Golden Buddha in de 'Wat Traimir' (aan de rand van Chinatown). Deze boeddha is gemaakt van massief 24 karaats goud en weegt 5500 kilo. Dit is ook de enige boeddha in Thailand van goud. Alle andere goudkleurige boeddha's die je overal in Thailand tegenkomt, zijn dus nep.

De volgende tempel was de 'Wat Pho', een enorm tempelcomplex met meerdere tempels en vele Stoepa's. De bekendste boeddha van Wat Pho is de 'Reclining Buddha' oftewel de liggende boeddha. Dit is een enorme boeddha met er om heen een joekel van een tempel.

De laatste tempel die op het programma stond was de 'Wat Benchamabophit' oftewel de marmeren tempel. De tempel is geheel gemaakt van wit Italiaans marmer en de ramen zijn van gebrandschilderd glas. De muren zijn van binnen bekleed met goudkleurig behang.
Ondanks dat ik in februari 2013 deze Temple City Tour ook al eens gedaan heb was het toch leuk om weer alles eens terug te zien. Ik herkende nog bijna alles met name de routes tussen de tempels. Na de periode van chemotherapie (2014) laat mijn geheugen me vaak in de steek, maar alles ervoor lijkt nog goed te zijn opgeslagen in mijn geheugen.

Mijn dag afgesloten met een heerlijke Som Tam, lekker spicy voor mijn klaargemaakt in het Malai Restaurant bij het hotel.---
pmc © 21 april 2016

2 opmerkingen:

  1. Je hebt het goed zo te zien. Mooie foto's. geniet ze. X Anita

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel Anita, gaat goed op dit moment. Groetjes van PMC xXx

      Verwijderen