maandag 2 december 2013

VisumVandaag mijn visum voor Vietnam opgehaald. Vanuit Thailand vertrek ik op 25 februari 2014 voor een verblijf van 14 dagen in Noord Vietnam. Deze aanvraag kan pas uiterlijk 3 maanden van te voren.
Bij mijn vorige reis naar Vietnam vanuit Thailand had ik het visum voor Vietnam ook van te voren in Nederland geregeld. Het is wel een stuk duurder, maar het heeft wel zo zijn voordelen. De meeste mensen regelen een visum bij aankomst op de luchthaven. Dat is weliswaar een stuk goedkoper, maar je staat wel een uur of langer in de rij. Ik hou niet van wachten en in lange rijen staan. Bij aankomst op de luchthaven Noi Bai in Hanoi stond ik dan ook binnen 5 minuten buiten.

Omdat ik deze keer langer op vakantie ga, heb ik ook een visum (2 keer 60 dagen) voor Thailand geregeld bij de Royal Thai Consulate in Amsterdam. Ik moet dan wel binnen deze 60 dagen één keer het land hebben verlaten. Zo tegen het einde van mijn eerste 60 dagen ga ik 11 dagen naar Cambodja. Het visum voor Cambodja regel ik tijdens mijn verblijf in Bangkok.

---
pmc © 2 december 2013

2 opmerkingen:

 1. Hi Petra, Ik ben benieuwd naar je verhalen in Vietnam! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reactie Marianne.
   Ik was er voor het eerst van 23 februari t/m 1 maart van dit jaar. Is me erg goed bevallen. In februari/maart 2014 ga ik er weer naar toe, deze keer ook naar Sapa.

   Verwijderen