zondag 15 december 2013

Lumphini Park
Vandaag een bezoek gebracht aan het Lumphini Park. Ik was er nog nooit geweest en vandaag was er ook de start van 'Concert in the Park' door het Bangkok Symphony Orchestra. Het concert is eigenlijk een grote picknick.

Lumphini Park (ook wel Lumpini, Lumpinee of Suan Lumpini, (Thai สวนลุมพินี) is een ongeveer 56 hectare groot park in Bangkok, Thailand. Het park is zeer groen en bevat een groot kunstmatig meer waar bezoekers een boot kunnen huren.
Lumpini Park is aangelegd in de jaren '20 van de 20e eeuw door Koning Rama VI op koninklijk terrein. Bij de zuidwestelijke toegang tot het park staat een beeld van deze koning. Het park is vernoemd naar de geboorteplaats van Buddha in Nepal, namelijk Lumbini. Ten tijde van de aanleg van het park lag deze in de buitenwijken van de stad.
Tegenwoordig ligt het park midden in het centrum van het zakelijke district en valt onder het subdistrict Lumphini, aan de noordelijke kant van Rama IV Road, tussen Ratchadamri Road en Witthayu Road.
Lumphini Park is een van de weinige gebieden in de Thaise hoofdstad die constant bewaakt worden door politieagenten.
De beste tijd om het park te bezoeken is voor 7 uur 's ochtends als de lucht nog relatief schoon is en er Tai chi beoefend wordt door Chinese inwoners van de stad. Tegen de avond, als de temperatuur weer afneemt, worden er gratis collectieve aerobics lessen gegeven. Ook zie je dan veel mensen die aan het joggen zijn over het 2,5 km lange pad dat is aangelegd in het park.
Een opvallende bewoner van het park is de watervaraan.

---
pmc © 15 december 2013

Geen opmerkingen:

Een reactie posten