woensdag 16 augustus 2017

Mijn terugkeer naar Thailand is helaas vertraagdMijn gepland verblijf van 1 november 2017 t/m 30 mei 2018 gaat helaas niet door vanwege een ziekenhuisopname i.v.m een behandeling van de leukemie die sinds kort weer actief is.
Als alles goed gaat kan ik tegen het einde van het jaar toch even afreizen naar Thailand, helaas kan ik dan maar hooguit vier weken blijven i.v. m controles en eventuele nabehandelingen.
Volgend jaar (2018), zal er ook heel anders uitzien dan ik van te voren gepland had. Waarschijnlijk geen lang aaneengesloten verblijf, maar een aantal korte vakanties tot ik weer voldoende herstel ben en alles stabiel is.
Gelukkig heb ik mijn boeking voor de geplande vluchten van 31 november 2017 en 30 mei 2018 met de KLM in de 'wacht' kunnen zetten, zodat ik deze op een later tijdstip kan gebruiken.

Dus, sinds vandaag verblijf ik de komende weken tot waarschijnlijk half/eind september op Zorgafdeling 3B Hematologie van het Ziekenhuis, VU medisch centrum in Amsterdam. Zo gauw ik weer herstelt ben van de chemotherapie mag ik weer naar huis om verder aan te sterken en nog één of meerdere poliklinische behandelingen om dit behandeltraject af te sluiten. Ondanks een slechte prognose op langere termijn (gebaseerd op de diagnose in 2014), ga ik me weer voor de volle 100 % inzetten om weer zo snel mogelijk naar Thailand af te reizen en daar weer verder gaan met het genieten van het leven, zo lang het nog duurt.

Voor meer informatie, zie mijn andere website: Leven met polyneuropathie (en leukemie)UPDATE: zondag 10 september 2017

Gisteren, zaterdag 9 september kreeg ik van de zaalarts te horen dat de belangrijkste bloedwaardes (leukocyten en neutrofielen) dusdanig waren gestegen, dat ik vandaag naar huis mag omdat ik voldoende weerstand heb opgebouwd. De antibiotica is nu ook gestopt. Totaal ben ik 25 dagen opgenomen in het ziekenhuis van het VU medisch centrum. Ik was verrast en blij. Jeetje, eerder dan ik zelf had ingecalculeerd. Hopelijk blijft alles goed gaan want thuis is toch weer anders dan de beschermde omgeving van een ziekenhuis mocht ik bijvoorbeeld hele hoge koorts krijgen. Deze heb ik op 27 augustus nog gehad omdat er een bacterie in mijn bloed actief werd toen de weerstand omlaag ging vanwege de chemo.

Volgende week woensdag 13 september heb ik weer een afspraak bij de polikliniek Hematologie van het VUmc. Dan word er weer bloed afgenomen en heb ik een gesprek met een arts hoe het vervolg traject eruit ziet. Naar mijn inschatting zal het nog wel twee maanden duren voordat het vervolgtraject is afgerond en dat het beenmerg weer stabiel is en op eigen kracht bloed produceert. Misschien kan ik tegen het einde van dit jaar weer even op vakantie naar Thailand, dat is wel weer mijn doel dat ik er volgend jaar weer voor langere tijd kan terugkeren.---
pmc © 16 augustus 2017

3 opmerkingen:

 1. Hoi Petra
  Ik wens je heel veel sterkte voor de komende tijd.
  Helaas lees ik nu pas , was 1 sep nog in het VUmc i.v.m. mijn transitie, had jou graag even bezocht dan. Suc6.
  Gr Zita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Zita, i.v.m een bacterie heb ik isolatie verpleging. Ik lig in een kamertje alleen en ben nu aan het herstellen van de chemokuur. Liever geen bezoek vanwege onnodige risico's
   Groetjes van PMC

   Verwijderen
  2. Oke Petra, duidelijk ,hopelijk is de uitslag gunstig voor jou. En kan je eventueel Thailand weer gaan bezoeken.
   Gr Zita.

   Verwijderen