zaterdag 6 november 1999

The day before!Het World Trade Center of WTC is een complex van zeven gebouwen met een totaal vloeroppervlak van 1,24 miljoen m² gelegen in het financiële hart van New York.

Het WTC is ontworpen door de Amerikaanse architect Minoru Yamasaki en civiel ingenieur Leslie E. Robertson en ontwikkeld door de Port Authority of New York and New Jersey. In 1960 kwam de Downtown-Lower Manhattan Development Association (DLMA), opgericht en bestuurd door David Rockefeller, met het idee van een World Trade Center om Lower Manhattan te revitaliseren. David Rockefeller kreeg steun van zijn broer, de toen nieuwe gouverneur van de staat New York. Het WTC is, net zoals vrijwel alle World Trade Centers op de wereld, lid van de World Trade Centers Association.

Het WTC staat bekend om zijn twee 110 verdiepingen tellende torens, de North Tower en de South Tower. Samen dragen zij de bijnaam Twin Towers (Tweelingtorens). De twee torens hebben een hoogte van 417 meter respectievelijk 415 meter en waren ooit de hoogste gebouwen ter wereld. Het World Trade Center is een onmiskenbaar onderdeel van New York en wordt over de gehele wereld gezien als symbool voor de Verenigde Staten.
Het complex werd op 13 februari 1975 getroffen door een brand en op 26 februari 1993 door een bomaanslag.

---
phee © 6 november 1999

Geen opmerkingen:

Een reactie posten